Овој сируп од сушено овошје, сок од лимон и мед помага во зајакнување на имунолошкиот систем, што е особено важно во сезоната на вируси и настинки

Земете 1 лажичка дневно. Сувото грозје е одличен извор на енергија, сливите се богати со антиоксиданси, сувите кајсии се извор на влакна и минерали, бадемите се богати со масни киселини, а оревите се богати со хранливи материи.

Исто така, овој сируп содржи цветен мед, кој е ефикасен во борбата против инфекциите.

Компоненти:

Advertisement
  • 50 гр суво грозје
  • 50 гр сливи или урми
  • 50 гр суви кајсии
  • 30 гр бадеми
  • 50 гр ореви
  • 70 гр цветен мед
  • 2 лажици сок од лимон
  • кора 1 голем лимон

Подготовка:

Сите состојки исечкајте ги во блендер освен сокот и кората од лимон. Додадете ги на крајот и добро измешајте. Истурете во тегла.

Advertisement