Високиот крвен притисок е аларм кој не смееме да го игнорираме. Ако навреме почнеме да го намалуваме притисокот и да ги чистиме крвните садови, ќе бидеме сигурни дека сме направиле добро за нашето здравје.

Лукот е еден од најдобрите природни лекови за чистење на крвните садови.

Лукот ги шири крвните садови и ја зајакнува циркулацијата на крвта, па затоа е разбирливо еден од најдобрите природни лекови за чистење на крвните садови.

Лукот го намалува и нивото на лошиот холестерол, како и ризикот од мозочен и срцев удар.

Advertisement

Придобивките од лукот или лукот се рефлектираат во следново:

Лукот е познат како најдобриот природен антибиотик што можеме да го користиме. Покрај тоа што додава вкус во нашата исхрана, има и важни хранливи материи кои му помагаат на нашето здравје. емитува „ Ново “.

Истражувањата покажаа дека консумирањето лук може да го намали ризикот од развој на атеросклероза и хипертензија, а дополнително се откриени и други важни придобивки од лукот за здравјето на срцето.

Тоа е природен антиинфламаторен лек.

Делува како вазодилататор и антикоагулант. Има антисептички и антибиотски својства. Помага во проширување на артериите, го отстранува холестеролот и ја подобрува циркулацијата. Го штити срцето. Го зајакнува имунолошкиот систем. Тоа помага да се зголеми нивото на инсулин што го намалува нивото на шеќер во крвта.

Сварете чаша млеко со три сечкани чешниња лук. Пиете секој ден пред спиење, пишува Еспресо.

Advertisement