Дали знаевте дека по мирисот на пот можеме да кажеме за некоја претстојна болест

поред лекарите и специјалистите, мирисот на пот може да укаже на некоја претстојна болест. Во денешната статија ќе ви кажеме малку повеќе за ова, а нашата цел е да ви помогнеме да се справите со неволјите поврзани со вашето здравје додека тие се уште се во повој.

Што треба да знаеме за мирисот на пот и што всушност ни кажува тој? Како што знаете, мирисот на пот може да биде многу различен. Консумацијата на одредени видови храна, на пример, може да влијае на тоа. Сепак, треба да знаете кога мирисот е остар и сигнализира инфекции или претстојна болест во телото. Постојат неколку видови на мириси кои треба да можете да ги препознаете.

Тука се: • Мирис на амонијак; Ако потта на некоја личност мириса на амонијак, тоа може да сигнализира откажување на бубрезите или други проблеми со овој орган во човечкото тело.
• Мед; Ова може да биде знак на гнојна инфекција. • Слатка; Ова може да сигнализира дифтерија.
• Хидроген сулфид;Овој мирис обично се чувствува ако некое лице има дигестивни проблеми или е депресивно.
• Мирис на риба.

Advertisement

Таков мирис се чувствува ако некое лице страда од слаб метаболизам. Мирисот на пот е меѓу важните компоненти на индивидуалниот мирис на телото. Има неутрален, како и страшно остар. Многу е важно ова да се следи и ако нешто не е во ред, задолжително консултирајте се со лекар пред да поставите каква било дијагноза.

Advertisement