Една едноставна работа може да го реши целиот овој проблем

Многу луѓе користат течен сапун наместо обичен сапун бидејќи веруваат дека поради неговото пакување е поотпорен на бактерии и дава поголема чистота.

Сепак, ова не мора да е точно! Бактериите може да се акумулираат и на шишињата со течен сапун, особено на пластичните капачиња што ќе ги притиснете за да излезе сапунот.

Ова е особено точно за шишиња што ги користите неколку пати.

Advertisement

„Секое шише може да дојде во контакт со бактерии преку околината. Тоа може да биде преку валкани раце, валкани крпи, нечиста вода или честички во воздухот при полнење“, вели Ден Ренер од компанијата за сапуни.

Затоа треба редовно да ги миете шишенцата со течен сапун, особено оние што ги користите повеќе пати и тоа треба да го реши целиот проблем.

Advertisement