Доколку имате затнат нос и течење на носот, направете го тоа ВЕДНАШ

Затнат нос и течење на носот може да создадат предуслов за неподнослива непријатност. Овие симптоми не само што го попречуваат нормалното извршување на нашите секојдневни задачи, туку честопати доведуваат до болка и напнатост во главата.

Вистината е дека кога ни е затнат носот и кога ни тече, прибегнуваме кон секакви лекови за да го ублажиме сето тоа. Сепак, дали е ова вистинскиот избор и дали постои друг начин да се справите со болеста наречена течење на носот? Секако.

Всушност, денес ќе ви откриеме еден трик, благодарение на кој можете да го откачите носот за неколку минути и наскоро настинката ќе исчезне. Од вас дури и не се бара да одите во аптека. Тоа не се дроги од кои обично сме зависни и по кратко време престануваат да делуваат.

Advertisement

Трик кој ќе ви го затне носот за неколку минути Ви предлагаме да пробате еден стар трик кој е дури и малку заборавен. Тоа е најбугарскиот пијалок присутен во секој дом, поточно ракијата. Треба да натопите два тампони.

Сепак, пожелно е пијалокот да биде домашен или што е можно почист по состав. Вметнете ги тампоните во двете ноздри и држете ги неколку минути, обидувајќи се да вдишите и издишите.

Веднаш штом ќе ги извадите од ноздрите, ќе почувствувате олеснување. Направете го ова неколку пати и сами ќе се уверите дека ракијата помага. Заедно со затнат нос ќе излечи и настинка!

Advertisement