Доколку постојано ве боли глава и се чувствувате гладни, вистинската причина е ОВА

Зголемувањето на телесната тежина најчесто е резултат на лош избор на храна, седентарен начин на живот и прекумерен стрес. Сепак, дали некогаш сте размислувале дека е можно во вашиот дом да има токсин што доведува до дебелеење, без разлика на тоа какви вежби правите и на каква диета седите?

Се работи за мувла! Мувла и што може да ни направи? Мувлата е биотоксин кој, кога ќе се проголта, создава воспалителен одговор на нашиот имунолошки систем. Дури е можно воспалението да стане хронично.

Има случаи во кои луѓето се разболуваат и долго време потоа не успеваат да закрепнат, без разлика на лековите што ги земаат. Најлошо од сè, мувлата може да доведе до мигрена, главоболки и хроничен замор. Ако некое лице е постојано изложено на мувла, тоа може да доведе до драстично зголемување на телесната тежина без значајна причина.

Advertisement

Малкумина се свесни за овој негативен ефект на токсинот и тоа всушност се должи на голем дел од погрешната дијагноза.

Доколку случајно се најдете во ситуација да забележите чудни промени во вашето расположение и тело, најдобро би било да посетите лекар кој е свесен за овој токсичен синдром и не само што не го игнорира, туку го смета и за сериозна болест.
Како мувлата влијае на зголемувањето на телесната тежина?

Вистината е дека зголемувањето на телесната тежина е одговор на самиот хроничен циклус на воспаление, кој е предизвикан од мувла. Како резултат на ова воспаление се провоцира хормонот лептин.

Тој е тој што испраќа сигнали до мозокот дека човекот е сит и не му треба повеќе храна. Ако производството на овој хормон нагло опадне, тогаш едно лице се чувствува гладно речиси постојано. Луѓето кои живеат во куќа преполна со мувла може да се здебелат без разбирлива причина за тоа.

Advertisement