Стиснете ја кожата на зглобот на раката

Лекарот покажа домашен тест кој одредува дали на телото му недостасува најважната супстанција!

Дали пиете доволно вода? Вашата кожа ќе го покаже тоа ако направите едноставен домашен тест, советува д-р Каран Раџ.

Тој на TikTok потврди дека домашен тест на кожата на прстите покажува дали телото има доволно вода или е на работ на дехидрација. Стиснете ја кожата на зглобот на раката. Доколку веднаш се вратите во претходната положба, доволно сте хидрирани, но доколку останете неколку секунди во „формата“ која таа ја добила со штипкање, вашето тело нема доволно вода!

Advertisement

Многумина мислеа дека овој тест не ја дава вистинската состојба бидејќи е многу едноставен, но докторот кој претходно ни објасни која состојба е најтешко да ја препознаат лекарите потврди дека навистина „функционира“.

@dr.karanr

Answer @DefyByDefault got water? #factorcap

♬ original sound – Dr Karan Raj

Advertisement