Лимонот е многу здрав. Богат е со витамини и минерали, особено со витамин Ц. Витаминот Ц делува како антиоксиданс и ги уништува клетките на ракот. Покрај тоа, го зајакнува нашето тело. Го спречува воспалението и го стимулира исфрлањето на токсините од нашето тело.

Лимонот може да помогне и при артритис. Поточно, кора од лимон. Можеби не сте знаеле за тоа, но кората од лимон може да помогне при болки од артритис.

Она што треба да направите е да го измиете лимонот, да излупите малку кора и да ја прелиете таа кора со маслиново масло.

Добро измешајте, па ставете на газа. Ставете газа како завој на болното место и ќе видите како ќе се чувствувате подобро.

Advertisement

Немојте постојано да прибегнувате кон аналгетици. Ќе ви ја намалат болката, но ги оштетуваат и бубрезите и другите органи, а создаваат и зависност. Затоа е подобро понекогаш да се свртите кон природни лекови.

Она што сè уште можете да го користите е да измешате кора од лимон, малку мед и цимет. Нанесете повторно како облога. Оставете малку да делува или преку ноќ.

(мегагига)

Advertisement