Минералната, односно кисела вода не е само популарен освежителен пијалок

Ќе се изненадите од неговата ефикасност.

Минералната , односно киселата вода не е само популарен пијалок кој го освежува и регулира метаболизмот, туку може да се користи и во домаќинството на различни начини.

Ви откриваме пет работи како можете да го искористите.

Advertisement

1. Чистење на површини – ги разградува нечистотиите и бактериите

2. За тестото да биде помеко – за палачинки, галети, кори…

3. Дамки на автомобилот – ја отстранува секоја дамка

4. Исплакнете ја косата – ќе биде помека

5. Освежување во исхраната – помалку калории од сок од продавница

Advertisement