ИЗБЕЛЕТЕ ГО ПОЖОЛТЕНИТЕ ПЕРНИЦИ, ЌЕ ИЗГЛЕДААТ КО НОВИ

Сите сакаме да имаме убави и чисти перници. Тоа е и потребно, бидејќи не сакаме да внесуваме разни нечистотии преку нив на кожата. Некогаш едноставно се валкаат или не можеме да отстраниме одредени дамки.

Постои и начин со кој може да постигнете перниците да изгледаат како нови:

– 1 шолја детергент за перење

Advertisement

– многу малку избелувач

Ставете ги овие состојки во машината за перење на топла вода. Потребно е водата да биде што е можно потопла.

Перниците ќе бидат белии нема да има жолти дамки на нив.

Advertisement