Летните месеци носат со себе зголемена опасност од каснувања од змии, а дали сте знаеле дека на змиите им пречи една работа?

Имено, експертите препорачуваат мирис на нафталин како средство со кое може да ја заштитите околината околу вашиот дом од овие влекачи.

Употребата е многу едноставна. Расечете пластично шише и покријте го нафталинот над земјата за дождот да не го измие, а змиите ќе го чувствуваат од далеку и никогаш нема да се доближат во негова близина.

Вистинска наезда на змии се очекува во јули и август.

Advertisement
Advertisement