Ниту едно јадење не може да помине без кромид, но верувале или не кромидот помага при лекување на неколку болести . Ова се два начини на кои можете да го искористите ефикасно.

Убод од инсекти
Интензивниот мирис спречува убод од комарци. А во случај веќе да имате убод, ставете кромид на кожата и спречете го чешањето.

Против изгореници
Сигурно барем еднаш во животот сте се изгореле. Следен пат кога ќе ви се случи тоа, исечете парче кромид и ставете го на изгореницата.

Неговото природно антисептичко и седативно дејство, ќе спречи настанување на инфекции и подоцна

Advertisement

Убод од инсекти
Интензивниот мирис спречува убод од комарци. А во случај веќе да имате убод, ставете кромид на кожата и спречете го чешањето.

Advertisement