Лукот се користи како корисна билка кој отстранува многу бактерии, но сепак постои начин како правилно да го јадеме за неговите состојки позитивно да влијаат на нашето здравје.

Нашите лекари го имаат одговорот на оваа дилема.

„Алицин“ е супстанца која се наоѓа во лукот, тој е најсилниот можен антибиотик. На пример, жени кои имаат проблеми со уринарниот тракт, или мажи, ги советував да консумираат лук заради лекување. Лукот и ориганото се комбинација која лечи ешерихија коли, која е многу тешко да се третира со антибиотици.

Лукот нема ефективен ефект кога ќе се проголта. Лекарот јасно објасни како лукот треба да се конзумира за да биде ефикасен и лековит:

Advertisement

Чешне во прав или сушено нема цел и не треба да се користи. Кога ќе се свари, дури тогаш од лукот излегува ензим наречен „малиназа“, и тој е ефикасен. Ако само го проголтате, лукот ќе има многу слаб ефект.

Секогаш треба да имате на ум дека се што „мириса“ на сулфур е фантастично корисно за нашето тело: зелка, карфиол, брокула. Бидејќи овие сулфурни соединенија се антибактериски и анти*ирусни – изјави познат лекар за Prvu.rs

Advertisement