Не трошете пари за разни хемиски средства што не даваат резултати.Наместо тоа ве советуваме да направите домашно средство кое проверено ги трга нечистотиите и маснотиите од површините.

Се што ви треба за да го направите оваа состојка се следните три работи кои сигурно секој од вас ги има во домот. А тоа се – памучна крпа, алкохол и една стара четка за заби. Потребно е на крпата да нанесете алкохол и со неа добро да го очистите шпоретот или рерната која е загорена.

Доколку површината е многу извалкана тогаш истурете го алкохолот по нечистотиите и оставете малку да отстои па избришете со крпата. Доколку се случи дамките се уште да стојат, повторете ја постапката и нечистотијата исчистете ја со четка за саби.

Совет плус

Advertisement

Многумина се љубители на омекнувачите бидејќи на облеката им дава убав мирис. Основата на омекнувачите е масло кое се лепи за облеката во миењето.

Затоа подобро е да ставите оцет наместо омекнувач. Нема да почувствувате никаков мирис потоа, препорачува Шанон Луш од Австралија која е експерт за домаќинските работи и редовно ги објавува своите совети на интернет кои жените радо ги слушаат и споделуваат.

И уште еден трик што го позајмивме од неа. Ако сакате да го скратите времето на сушење на алиштата, ставете сува крпа во машината за миење. Мократа облека така ќе ви се осуши три пати побрзо, вели таа.

Advertisement