Кои се 3-те лекови кои можеме да ги направиме со домашен оцет

Домашниот јаболков оцет не служи само за вкус на јадења и салати, туку и како природен лек кој може да ублажи голем број на тегоби. Во денешната статија ќе ви откриеме кои се тие 3 лекови кои можете да ги подготвите со помош на оваа киселина. Кои се лековите што можеме да ги подготвиме со јаболков оцет?

• Лек против висок крвен притисок и холестерол; Да, јаболковиот оцет може да се користи и како лек за висок крвен притисок и холестерол. За таа цел потребно е превентивно да се пие по 1 кафена лажичка еднаш годишно. топла вода, 1 лажиче. мед и 2 лажици. домашен јаболков оцет. Благодарение на оваа терапија ќе помогнете во отстранувањето на тешките метали, како и затнувањето на телото.

• Лек за прочистување на затнати кристали на урична киселина; Акумулацијата на затнати кристали може да предизвика заболување на црниот дроб и бубрезите. Тие исто така можат да придонесат за блокирање на уринарниот тракт, што всушност го предизвикува она непријатно чувство на печење што повеќето од нас го доживеале.За да избегнете такви заболувања, на секои 6 месеци во текот на три недели и три пати на ден можете да пиете лушпа што вклучува 240 ml сок од брусница и 2 лажици. домашен јаболков оцет.

Advertisement

• Диететски лек. Да, јаболковиот оцет прави чуда кога станува збор за слабеење. Проблемот е што многу млади девојки го злоупотребуваат зачинот и последователно добиваат стомачни проблеми.

Доколку сакате да ја искористите оваа позитивна особина на оцетот, мора да пристапите мудро и одговорно. 3 пати на ден 1 лажица масло. е оптимална доза. Бидете здрави и искористете ги позитивните својства на јаболковиот оцет, бидејќи тие не се мали!

Advertisement