Херпес т.е. треската на усните е чест проблем што мачи многу луѓе. Без разлика дали сакате да спречите развој на херпес или да го поправите веќе развиениот херпес што е можно побрзо, едноставна паста направена од состојка што повеќето луѓе ја имаат во кујната може да помогне.

Во тоа може да ни помогне една храна која е чест гостин на кујнските кабинети. Тоа е пченкарен скроб.

Тоа е еден од најдобрите домашни лекови кои можат да ви помогнат да го излечите овој болен проблем.

Имено, пченкарен скроб ја неутрализира pH вредноста на треската, која инаку се „храни“ со киселина и на тој начин ја ублажува болката и воспалението. Најдобро е да го користите во форма на паста што лесно можете да ја направите сами.

Advertisement

СОСТОЈКИ за ПАСТА:

  • 1 лажица пченкарен скроб

малку вода

ПОДГОТОВКА И УПОТРЕБА НА ПАСТА:

Измешајте скроб и малку вода за да добиете погуста паста. Нанесете малку паста на треската неколку пати на ден со помош на стапчиња за уши.

Advertisement