Американските научници спровеле истражување за да откријат кој има најголеми шанси да стане алкохоличар, а главен параметар им била крвната група.

Фокус групата беа Американци и Јапонци и сите имаа проблеми со пиењето. Откако ги анализирале медицинските досиеја, резултатите од тестовите и личните признанија, дошле до заклучок дека луѓето кои имаат група А имаат поголема веројатност да станат зависни од алкохол со текот на времето.

Меѓутоа, оние луѓе кои имаат крвна група нулта, според наодите, имаат вроден имунитет за пиење бидејќи меѓу нив има најмал процент на алкохоличари.

Анализирајќи ги резултатите, научниците дошле и до заклучок дека луѓето од групата А ги принудува да се оддадат на алкохол. Според нивното мислење, специфичната работа на надбубрежните жлезди го турка човекот во зависност и предизвикува пад на гликозата во крвта.

Advertisement

Кога се соочува со недостаток на шеќер, телото го принудува лицето да земе алкохол и да го замени. Најчести предизвикувачи за пиење алкохол за која било крвна група се стресни ситуации, болести на најблиските, развод и други сериозни животни проблеми.

Тие им препорачуваат на луѓето со крвна група А да го измамат организмот со замена на силните алкохолни пијалоци со црвено вино.

Ова ќе ја задоволи желбата за алкохол, а исто така ќе ги намали наслагите на холестерол во крвта и ќе воспостави правилно функционирање на дигестивниот систем.

Advertisement