Секој што имал воспаление на мочниот меур, знае колку може да биде тоа болно и упорно. Постои чувство дека треба да одите во тоалет, иако воопшто не успевате. Постојат, некои природни антибиотици можат да помогнат при воспаление на мочниот меур.

Во 90 проценти од случаите, уропатогената бактерија E. coli се смета за виновник за инфекции и воспаленија на уринарниот тракт. Правилно измешано, коренот на јаглика, лимон, мед и маслиново масло успеваат да ги отстранат досадните бактерии со нивното моќно антибиотичко и антивирусно дејство.

Потребни состојки:

  • 250 гр корен од магдонос
  • 250 гр лимон со кора
  • 250 гр меd
  • 2 дл маслиново масло

Подготовка: Магдоносот и лимонот со кора треба да се исецкаат ситно, а потоа сите состојки, вклучувајќи го медот и маслиновото масло, треба да се измешаат во блендер. Ќе добиете кашеста маса што треба да се чува во фрижидер. Треба да се пие една лажица секое утро.

Advertisement
Advertisement