Заборавете на големите оброци и часовите на подготовка.

Обемните и обилни вечери на новогодишната ноќ станаа апсолутно минато, особено ако се земе предвид фактот дека последниот ден од годината го посветуваме на подготвување оброци, а суштината на вечерта е сведена на уживање во музиката. и пие со најблискиот круг.

Поради овие причини, оваа година не прибегнувајте кон обилни оброци и неколкучасовно подготвување храна, туку впуштете се во авантурата на креативно дизајнирање на мезе, чинии со сирење, суво месо, зеленчук и сушено овошје.

Во духот на новогодишните празници, но и трендовите на интернет и социјалните мрежи, ви донесуваме уникатно и креативно мезе кое се сервира во форма на новогодишна елка.

Advertisement

Суштината е да изберете неколку видови сирење, малку зеленчук и по желба шунка, пршута, печеница или чајна колбасица и да направите мезе кои ќе ги воодушеват сите сетила. И заборавете дека предјадењата можете да ги украсите со гранчиња од бор и украси, бидејќи – Нова година е!

Погледнете ги нашите предлози и подгответе се за последната ноќ во 2021 година.

Advertisement