Несаканите влакна може да се појават на различни делови од телото. И додека неговото вадење на нозете, рацете, пазувите е релативно едноставна акција, влакната на женското лице не се само козметички проблем, туку се поврзуваат и со ниската самодоверба.

Вознемирувачките влакна на лицето често се нарекуваат под епитетот „бандитски мустаќи“.

Овој проблем лесно може да ви ја уништи самодовербата и затоа дамите се подготвени да пробаат се, само да се ослободат од него. Причината за појавата на влакната може да биде хормонална нерамнотежа, лекови, нередовна менструација и бременост.

Можете да ја отстраните косата на многу начини; ласер, депилација, бричење, електролиза, но сите тие бараат време и може да бидат прилично скапи.

Advertisement

Овде ни помага природата, која, се испоставува, има евтини и ефективни начини за отстранување на влакната.

ви нудиме рецепт кој има само 2 елементи, но е страшно ефикасен.
Потребно ви е: чаша бебешко маслоч 1 лажица јод 2%

Подготовка:
Измешајте ги елементите и тоа е тоа. Добиената смеса нанесете ја на кожата 2 минути, а потоа избришете ја областа со влажна крпа. Постапката повторете ја по неколку дена и видете дека влакната сами ќе исчезнат.

Advertisement