Дали некогаш ви се случило да јадете риба и да ви се заглави коска во грлото. Тоа често знае да се случи, затоа внимавајте кога ја јадете. Коската некогаш не се забележув, бидејќи е навистина ситна.

Доколку до тоа дојде, секако посетете лекар, немојте да си играте со тоа.

Ова се некои од методите кои ќе ви помогнат доколку не можете веднаш да отидете на лекар:

Кашлајте- кашлањето е интинктивна реакција која може да ви помогне. Кашлањето може да помогне и коската да се исфрли на наједноставен начин.

Advertisement

Маслиново масло- лажица маслиново масло може да ви помогне, секако, ако сте проголтале мала коска.

Банана- ставете малку банана во уста додека устата не стане влажна, а потоа проглтајте.

Побарајте медицинска помош- иако ова ви се чини неважно, би требало да побарате медицинска помош, бидејќи на тој начин успешно ќе ја отстраните коската од грлото.

Advertisement