Иако ретко објавува слики со мајка си и татко ѝ, Цеца не крие дека од нив добила голема љубов и внимание и дека иако биле строги кон неа и со сестра и Лидија, таа нема замерки.

И покрај тоа што постигна успех со кој ретко кој може да се пофали на балканската музичкат сцена, Цеца Ражнатовиќ откри дека нејзините родители „очекувале повеќе“, особено нејзината мајка, која по професија е учителка.

Сакав да студирам психологија. Бев на добар пат да го постигнам тоа,никогаш немав проблем со училиштето. Верувале или не, сите мои успеси и огромна кариера никогаш не биле доволни за моите родители. Не ми простија што не го продолжив моето образование и тоа што не го завршив факултетот“, изјавила Цеца во една прилика и открила дека нејзините родители знаеле да бидат строги.

„Ние бевме воспитани многу строго: точно знаевме што е за девојчињата, а што за момчињата. Се сеќавам, нели летото е долг денот, а ние излегуваме само во десет часот навечер, дури и иако сè завршува на полноќ.
Мама ми ни велеше на мене и на сестра ми: „Можете да излезете во девет, а кога ќе помислам дека сте таму, веќе да сте тука. Ако не ви се допаѓа, уште подобро, останете дома“.

Advertisement
Advertisement