Идеалната тежина е онаа која е оптимална за вашето добро здравје, но сепак постојат одредени граници.

Трендот за претерано слабеење или гордеење со вишок килограми се двете женски крајности кои земаа замав изминативе неколку години, но и тука важи правилото за „златна средина“.

Постојат многубројни табели и калкулатори кои ќе ви одредат колку треба да тежите, но оваа табела е поинаква затоа што детално е осмислена од доктори и специјалисти.

Според неа не се пропагираат нездрави „манекенски“ пропорции, туку идеални килограми според повеќе фактори – градба на телото, возраст и висина.

Пронајдете си ги своите карактеристики и откријте колку сте близу до здравата тежина.

Advertisement
Advertisement