Повеќето од нас ја правиме истата грешка – спиеме со мобилните телефони близу нас. На сите ни е позната штетноста од нивното зрачење и дека тоа е опасно по нашето здравје, а и дека во краен случај предизвикува рак.

Затоа, барем додека спиеме можеме телефоните да ги одалечуваме од нас.

Потрудете се да бидат подалеку од вас кога не ви се потребни и да не ги оставате на полнач преку ноќ.

Многу несреќни случаи ширум светот се забележани поради експлодирање на телефон кој бил оставен да се полни цела вечер, па експлодирал од силен електричен напон.Истото важи и за останатите уреди како лаптопите и таблет уредите.

Advertisement
Advertisement