Урмите треба да бидат задолжителна храна за секој кој сака да спречи болести и да постигне оптимално здравје.

Урмите се исклучително добра храна за дигестивниот систем.

Тие се исто така идеални за спортисти и други активни луѓе. Тие содржат многу калиум и овошен шеќер, совршени материи за мозокот и мускулите кои користат гликоза како гориво за време на вежбањето.

Тие содржат речиси 70 биоактивни минерали (многу поголем број на минерали од документираните) кои го поддржуваат здравјето на надбубрежните жлезди за да ги олеснат нивните функции. Тие се исклучително здрава храна за срцето благодарение на рекордните високи и непознати количини на амино киселини.

Advertisement

За да го доживеете максималниот ефект на урмите, јадете четири до шест парчиња во еден ден.

Ако сакате подобар сон, јадете една урма два часа пред спиење.

За подлабоко искуство на вашата омилена медитација, изедете три урми пред да започнете со медитација. Благодарение на калиумот што го содржи, урмите можат да спречат мозочен удар доколку редовно ги консумирате. прнеосува „ Хајат “.

Advertisement