Некогаш секој имал можност да наиде на постојана кашлица, која е многу непријатна, а тоа нè спречува да работиме. Во такви случаи бараме какво било решение кое би можело да ни помогне да се ослободиме од таа кашлица.

Досега претежно сме земале некои лекови со кои мислевме дека ќе се ослободиме од кашлицата, но тие немаат посебен ефект и само за кратко ја ублажуваат непријатноста.

Наместо да ги користите сите овие лекови, многу подобро би било да подготвите некои од природните лекови со кои ќе можете правилно да дејствувате, односно да му помогнете на телото и да се ослободите од кашлицата. Медните облоги се покажаа како фантастични и помагаат во ублажување на кашлицата, особено кај децата!

Сега ќе ви го откриеме рецептот како да ги подготвите!

Advertisement

Потребни состојки:

  • домашен мед
  • маслиново масло
  • брашно

Подготовка:
Прво треба да измешате малку брашно и маслиново масло и убаво да измешајте, а потоа да додадете мед. Добро измешајте ја смесата за да добиете еднаква смеса, а потоа ставете ја на салфетка. Над ставете газа.

Газата ја ставате на грбот или на градите, па фиксирајте ја со селотејп за да не мрда, туку да работи постојано. Ако им го ставате ова на децата, тогаш ви треба три часа пред да си легнат.

Никогаш не се појавиле никакви несакани ефекти, така што секој може да го користи ова!

(природна медицина)

Advertisement