Потопете ја рибата во ова пред пржење и секогаш ќе биде уникатно вкусна

Секоја домаќинка сака да готви вкусна пржена риба без да направи нејзиниот дом да мириса на пржена риба. Излегува дека тоа е сосема можно благодарение на некои од триковите на искусни готвачи.

Трикови на искусните готвачи за пржење риба без мирис Не секој знае дека рибата не само што може, туку и мора да биде претходно натопена пред пржење. Благодарение на оваа постапка, ќе стане повкусно.

Потопување на рибата во млеко Млекото ги неутрализира сите непријатни мириси. Доволно е да ја потопите рибата во неа само 20 минути пред да се пржи.

Advertisement
Advertisement