Прекумерното потење или хиперхидроза, освен психолошки и социјални проблеми, може да предизвика и осип и габични инфекции. Ова е проблем за кој, за жал, многу луѓе многу малку зборуваат. И ако ги ставиме во втор план здравствените проблеми кои може да ги предизвика хиперхидрозата, социјалните проблеми кои започнуваат со стравот дека од вас ќе избие непријатен мирис и на крајот ќе доведе до анксиозност и депресија, сепак ќе останат во преден план.

На пазарот постојат различни препарати за оваа болест, но ниту еден не се покажал како ефикасно долгорочно решение – досега.

Спреј Perspi Guard е антиперспирант со максимален антиперспирант кој е формулиран и направен со значително пониски нивоа на активни состојки од другите антиперспиранти на пазарот, обезбедувајќи клинички докажано ниво на заштита што на повеќето корисници ќе им треба само еднаш или двапати неделно.

Како да се користи :
На почетокот на третманот се препорачува користење 5 ноќевања по ред за поголема ефикасност. Се користи

Advertisement

еднаш или двапати неделно за да се спречи потење и мириси. Се применува исклучиво пред

спиење на сува и чиста кожа. Спреј 2-3 пати на саканиот дел од телото и почекајте да се исуши.

Следното утро слободно туширајте се или измијте се како и обично. Може да се нанесува на пазуви, раце,

стапалата, градите и грбот. Дозволена е употреба на миризливи дезодоранси.

Дали Перспи Гард има несакани ефекти?
Производот е целосно лабораториски тестиран, ги има предвидено сите форми на дерматолошка контрола

алергија, реакција на кожата на применетиот агенс со дополнителни тестови за ефективно дејство. Ако дојде

прекинете со употреба додека не се појави иритација на кожата, не нанесувајте на оштетена кожа. Не доведувајте во контакт со очи.

Која е разликата помеѓу Perspi Guard и другите третмани против потење?
Перспи Гард содржи и вода во својот состав, па затоа е многу поблаг во смисла дека нема иритација и чешање кај

во споредба со другите терапевтски антиперспиранти. Повторно, тој е доволно силен за да обезбеди петдневна гаранција заштита.

Која е разликата помеѓу Perspi Guard и обичните дезодоранси?
Perspi Guard продира длабоко во кожата и со својата единствена формула ја регулира работата на потните жлезди, додека обичните дезодоранси само ги маскираат непријатните мириси и делуваат површно на кожата. Без дезодоранси спречи потење или уништување на бактериите кои се главната причина за непријатните мириси. Перспи гарда бр остава бели дамки на облеката и со тоа не ја оштетува, што е дополнителен фактор за заштеда бидејќи облеката трае подолго трае.

Нарачајте Perspi Guard со кликнување ТУКА , по цена од 1.100 дeнари и уживајте во секој ден колку што можете повеќе!

Advertisement