Иглата може да го спаси животот на пациентот од мозочен удар. Овој совет е од еден кинески професор. Чувајте игла или игла за шприц во вашата куќа. Ова е неверојатен и неконвенционален начин за спасување на лице од мозочен удар.

Споделете го за да може овој совет да му помогнете на некој да преживее! Одвојте време да го прочитате. Никогаш не знаете дали нечиј живот може да зависи од вас. Татко ми беше парализиран и подоцна почина од мозочен удар. Жал ми е што претходно не знаев за оваа прва помош. Кога ќе дојде до мозочен удар, капиларите во мозокот постепено пукаат. Потребен е одмор и итна помош. Но, потребна е помош токму во тој момент.

Овие совети ќе ви помогнат да спасите нечиј живот!

Биди мирен. Без разлика каде е жртвата, не мрдајте ја /неа/. Затоа што ако го преместите пациентот, капиларите може да пукнат, а во мозокот ќе има крварење! Помогнете му на жртвата да седне за да спречите повторно да падне на земја, а потоа можете да го започнете она што ќе го прочитате овде – самокрварење. Ако имате шприц за инјектирање во вашиот дом, ова ќе биде најдобро, инаку иглите за шиење или други игли исто така ќе работат.

Advertisement

1). Држете ја иглата – сечилото над оган (на запалка или свеќа) за да се стерилизира и потоа искористете го за да го пробиете врвот на сите 10 прсти

2). Нема специфични точки за акупунктура, само боцкање во mm од ноктот.

3). Боцнете за да тече крвта.
4). Ако крвта не почне да капе, затегнете / стискајте / околу пункцијата на прстот со прстите.

5). Кога сите 10 прсти ќе крварат помалку, почекајте неколку минути – ќе видите дека жртвата ќе се опорави!
6). Ако устата на жртвата е извртена во грч – повлечете и масирајте му ги ушите додека не поцрвенат – затоа им доаѓа крв

7). Потоа убодете го секое уво во мекиот дел двапати, по две капки крв од секој лобус. Неколку минути подоцна, неговата уста веќе не е искривена и жртвата мора да се вразуми…

Advertisement