Овој природен лек за срце се покажа како успешен кај сите срцеви заболувања и вистински срцеви заболувања.

Се користи кога чувствувате какви било проблеми со срцето како што се прободување, треперење, прескокнување, поради стрес. Се покажа дека е добар и за ангина пекторис.

Рецепт за природен лек за срце:

Неопходно е:

Advertisement
  • 10 свежи стебленца јаглика (без корен)
  • литар домашно црвено или бело вино
  • две лажици вински оцет
  • 300 гр природен мед
    Подготовка:

Во литар чисто природно вино ставете 10 свежи стебленца јаглика заедно со листовите и додадете 1-2 лажици чист вински оцет.

Гответе 10 минути на тивок оган (ВНИМАНИЕ, пена!). Потоа додадете 300 гр вистински пчелен мед и оставете да се готви нежно уште 4 минути. Топлото вино за срцето процедете го и ставете го во шишиња кои се уште топло претходно измиени со силен алкохол. Добро затворете. Талогот што се формира не е штетен и може слободно да се пие. Секој е оставен да одлучи дали ќе готви мед или не.

Употреба:

Напитокот се користи секојдневно по лажица додека болеста не престане. За посериозни болести потребно е да се користи подолг временски период.

Advertisement