Што е толку корисна супа од зелка со сода

Ревматизмот е една од најнепријатните болести. Страшните болки кои се чувствуваат во зглобовите прават да се чувствуваме инфериорни во секојдневниот живот. Секако, доколку патиме од ревматизам, мора да посетиме лекар и да ни биде препишан адекватен третман кој ќе помогне во борбата против болеста.

Меѓутоа, доколку сакате да помогнете во закрепнувањето, можете да ги искористите рецептите на народната медицина. Добрата вест е дека дури и да не ви помогнат, нема да ве повредат.Денеска ќе споделиме со вас рецепт со сок од варена зелка и сода, за кој многумина велат дека функционира беспрекорно.

Рецептот со сок од варена зелка и сода, кој лекува реума Секој знае за својствата на зелката. Лекува болки во зглобовите, проширени вени, болки во мускулите и многу повеќе. Супата од зелка содржи многу корисни состојки на зелката.

Advertisement

Доколку сакате да се справите со болките од ревматизам, ви предлагаме набрзина да го подготвите следниот рецепт. На шпорет сварете еден литар супа од зелка и додадете 2 лажици сода бикарбона. Потопете ги рацете и нозете во оваа течност секоја вечер пред спиење. За неколку дена ќе почувствувате олеснување.

Не велиме дека болката целосно ќе исчезне, но нема да ја почувствувате непријатноста што сте ја доживеале претходно.

Advertisement