3-те типа на чај кои ќе ви помогнат да спиете совршено

Дали сте уморни од тоа да бидете уморни? Според извештајот на Центарот за контрола и превенција на болести, околу 30 отсто од луѓето не спијат доволно секоја вечер. Но, еве ја добрата вест: Постојат многу евтини, природни решенија за спиење, кои веројатно веќе се во вашите кујнски кабинети.

Да, зборуваме за шолја еден од најдобрите чаеви за спиење, велат од фондацијата. Ha ea izberete nay-dobrata napitka, koyato ea you pomogne ea zacpite или овошје употребено еа тарцит кактавки като лавандула (чартер којато е доказано, флешов начарчава далбокија може) валеријана (чартер којато е окрецкомо блицовка, блицовка) којто кашто може еа помоњ чартер намалјаване на цтреца и безпокојктвото) пацифлора (којато зацилва релакцацијата), мента (којато облекчава лошото хранокмилане) и изпитаната лајка, којато може еа помогнич ѓуко.

Овие чаеви не само што ќе ви помогнат да заспиете, туку ќе ви помогнат и да го опуштите телото. Без разлика дали купувате, нарачувате онлајн или правите чај дома, тоа е прашање на избор, се додека е соодветен.

Advertisement

Камилица и нане – Камилицата предизвикува поспаност, но нането за кое се покажало дека ја намалува анксиозноста и го подобрува сонот е присутно.

Лаванда – Лавандата е цветна билка која често се користи во маслата за масажа за да предизвика релаксација. Истражувањата покажуваат и дека мирисот на лаванда пред спиење им помага на луѓето – особено на жените – да спијат подобро и да се чувствуваат подобро.

Маточина – Има цитрусен и билен вкус, кој е пријатен и не мириса на тврд лимон. Додека цитрусно овошје често се смета дека има енергичен мирис, маточината всушност делува на намалување на немирот поради желбата.

Advertisement