Жена која наполни 100 години ја откри тајната на нејзината долговечност

Оливa Вестерман, од Велика Британија, поголемиот дел од својот живот го поминала патувајќи низ светот заедно со нејзиниот покоен сопруг Сем, кој бил писател. Парот немаше деца и цел живот патуваше сакајќи да го види целиот свет.

Олива го прослави својот стоти роденден во дом за стари лица и ја откри тајната на нејзината долговечност.

– Избегнувањето разговори со чудни, непознати мажи е сигурно една од причините за мојата долговечност. Освен тоа, се трудев да бидам среќna и да живеам едноставно.

Advertisement

Поминав многу време работејќи со деца во текот на годините, и ова сигурно ќе ви помогне да останете млади во срцето!

Всушност, не ми се верува дека сега имам 100 години, но се чувствувам неверојатно – изјавила баба Олива за „Дејли мејл“ на која стотиот роденден и го честитале кралот Чарлс и Камила.

Advertisement