Погледнете во вашата ташна. Што има во неа? Експертите за фенг шуи предупредуваат дека одредени работи никогаш не треба да се носат во торба.

Треба да исфрлите се што е непотребно, бидејќи тоа привлекува пречки на патот на животот. Непотребните работи крадат енергија и внесуваат хаос. Фрлете се што повеќе не ви треба од чантата и организирајте го хаосот со распоредување на работите во прегради. Се верува дека редот ќе ви донесе полесно одлучување.

Расфрланите пари никогаш не треба да се чуваат во торба, туку треба да се чуваат исклучиво во паричник. Фенг шуи покажува дека парите расфрлани во вреќа привлекуваат сиромаштија, недостаток на финансии и поставуваат енергични блокади на патот на развојот.

Исто така, многу луѓе носат стари сметки во нивните торби. Ве враќа во минатото, привлекува товар и недостаток на пари. Тоа значи дека симболично со себе носите стари проблеми и непотребни грижи, живеете во минатото.

Advertisement

Торбата мора да биде силна – ова е знак на среќа и сигурна заштита. Уредната чанта носи хармонија и ја зачувува хармонијата, а се верува дека деловната чанта треба да биде уредна, квалитетна и издржлива. Симболично ја претставува вашата торба со пари. Тоа е симбол на финансиската благосостојба.

Експертите за фенг шуи исто така истакнуваат дека чантата не треба да биде премногу тешка, бидејќи симболизира грижи и оптоварувања.

Се верува дека не треба да се држи торба на подот, бидејќи се верува дека привлекува сиромаштија. Неопходно е да се воспостави уредност, мир, хармонија и чистота насекаде и во сè, затоа погрижете се вашата чанта да биде уредна и организирана.

Advertisement