Психотерапевтот веднаш ја советувал да се извлече од ситуацијата која се чини дека и е наметната.

Во јануари дознав дека мојот дечко со кој сум пет години ме изневерува. Ние сме во доцните дваесетти години и треба да се венчаме следната година, па бев скршена, му пиша една девојка на психолог терапевт и колумнист на Метро, ​​д-р Ангарад Рудкин.

Тој ветил, како што вели таа, дека ќе ја прекине врската, но како што поминувале неделите, забележала дека тој сè уште доцни на работа или наводно игра фудбал со пријателите, иако тој негираше дека ја видел.

-Пред четири месеци ми кажа дека се заљубил и дека не може да бира меѓу нас две и дека и јас ќе ја сакам кога ќе ја запознаам – рекла таа.

Advertisement

„Ми рече дека сака тројцата да живееме заедно и дека мисли дека одлично ќе се сложуваме и дека ќе има многу повеќе љубов и поддршка во врската, дека ќе имаме поголема возбуда и дека ќе се грижиме за на децата би ни било многу полесно“. Во основа, во неговиот свет има само позитивност и ништо не може да тргне наопаку…“ „Поради се што ми кажа, неволно се согласив да се сретнам со неа. Таа беше многу љубезна кон мене, и како него, мисли дека идејата за нас тројцата заедно е одлична и истакна дека нема да бидеме во отворени односи една со друга. Се согласив и сега живееме така веќе некое време, но другите работи не функционираат добро“.

– Првото нешто од вашата порака е дека целата ситуација ви е наметната и дека тоа не е нешто што вие самите го посакувате – ѝ напишала д-р Рудкин.

„Се разбира, тој се обидува да направи идејата да звучи прекрасно за да не мора да се откаже од неа. Како возрасните луѓе го живеат својот живот зависи од нив, се додека сите се согласуваат, но ова ми звучи како да се согласувате затоа што не можете да ја поднесете помислата дека раскинувате со него и чувствувате дека тоа е единствениот начин да го задржите“, додаде тој.

Наклонетоста, и љубомората што произлегува од неа може да направи да се чувствувате мизерно. Ако вашето момче е решен да биде со таа девојка, можеби е сомнително колку ве сака и дали навистина сака сите тројца да сте заедно или нема срце да ги заврши работите со тебе“, заклучи терапевтот.

Кој е вашиот коментар дали оваа девојка е глупава или слепо заљубена, ПИШЕТЕ НИ ВО КОМЕНТАР!

Advertisement