Маникирката Жан Скинер сподели фотографија од ноктот на клиентот на кој јасно се гледаат знаците на болеста.

Иако Џен веднаш била свесна колку е тешка ситуацијата, таа не сакала да ја алармира. Таа објави белешка во име на клиентот во која ги советува другите да побараат итна медицинска помош доколку го забележат овој знак.

Еве што напиша таа:

Иако Џен веднаш била свесна колку е тешка ситуацијата, таа не сакала да ја алармира. Таа објави белешка во име на клиентот во која ги советува другите да побараат итна медицинска помош доколку го забележат овој знак.

Advertisement

“Пред неколку недели, клиентката дојде кај мене на маникир со темна линија на ноктите. Штом седна, рече дека и треба лак што е доволно темен за да го покрие. Пред мене отиде на неколку различни салони за нокти каде што ја „дијагностицирала“ линијата, но ниту еден не бил точен.

Некои и рекле дека е недостаток на калциум, некои дека е наследен, а некои дека едноставно е згрутчување на крвта“.

Контакт обрнете внимание на промените во вашите нокти. Чудните промени често не се причина за загриженост. Но, понекогаш тие можат да бидат знак за многу сериозни болести.

Внимавајте што се случува во долниот дел од вашите нокти – и двете на нозете и на вашите раце, особено кај постарите и вашите најблиски кои физички не можат да ги забележат овие промени. Раните дијагнози може да направат голема разлика“, изјави Жан Скинер.

Advertisement