Еден лекар ми го даде овој совет и засекогаш заборавив на болките во грбот

Иако нашата машина за перење е верен помошник во домашните работи, сепак има некои алишта кои бараат рачно перење. Во овој случај, обично растворуваме специјален прав за миење раце во леген со вода во кој ја натопуваме облеката. Додека ги миеме и плакнеме, не треба да дозволиме да бидеме наведнати над легенот.

Ова би предизвикало болки во грбот поради продолженото искривено држење на ‘рбетот. За да ја спречите оваа болка, поставете го легенот толку високо што не мора да се наведнувате над него додека перете алишта.

Advertisement