Не може да го замени третманот пропишан од лекар, но може да помогне да се ублажат симптомите

Доколку имате проблем со чести респираторни инфекции, астма, бронхитис или пневмонија, во лекувањето секако ќе ви помогне лапа од зелка и мед.

За време на пандемијата, многу луѓе се сетија на овој стар руски рецепт што го користеа нашите баби, а за кој многумина тврдат дека е делотворен. Тоа е обвивка направена од зелка и мед.

Иако не може да го замени третманот со пропишана терапија со лекови, но сепак може да ви помогне

Advertisement

Ова облога од зелка ќе ја ублажи иритирачката сува кашлица и ќе помогне во исфрлањето на секретот.

Потребни ви се: две листови свежа зелка, мед, зовриена вода, пластична кеса (тесна памучна кошула), крпа или шал.

Што да се прави? Искинете две или три листови од надворешната страна на зелената зелка, доволно големи за да ги покриете градите (и грбот ако кашлицата е навистина лоша). Во сад истурете ги листовите со врела вода и оставете ги да се загреат неколку минути.

Ова облога од зелка ќе ја ублажи иритирачката сува кашлица и ќе помогне во исфрлањето на секретот.

Статиите на нашиот ПОРТАЛ се исклучиво за ваше информирање ЗА БИЛО КАКОВ ЗДРАВСТВЕН проблем задолжително да се КОНСУЛТИРАТЕ СО ЛЕКАР!

Advertisement