Следниот пат кога ќе мачкате леб, обрнете внимание, можеби ќе откриете повеќе за вашата личност отколку што мислите. И гледајте ги и другите да го прават тоа.

Експертот за човечко однесување, Дарен Стентон од Нотингем, открил дека половина од 2.000 анкетирани луѓе го поместуваат ножот преку лебот за да го рашират рамномерно, што значи дека се опуштени и смирени по природа. Тој за Дејли Мејл ги објасни различните начини на разгалување и што тие значат.

Мазна облога

Оваа техника открива дека човекот е опуштен и смирен, дури и кога е соочен со промени. Секогаш е на време за состанок или собир. Среќно го следи статус квото и прилично успешно се лизга низ животот, невознемирен од препреки или моменти на стрес. Таа може да се фокусира и да остане смирена кога другите луѓе би биле шокирани. Таа е добра и во слушањето на другите.

Advertisement

Подмачкување на целата површина

Некои го мачкаат целото парче леб, кора до кора. Тие се многу методични. Да оставите празен дел на лебот за нив е како да оставите нешто недовршено во животот. Тие се многу прецизни, ги следат нивните правила и сакаат се да биде на свое место. Тие најверојатно ќе бидат онаа личност која организира групен одмор или ќе ја преземе водечката улога во планирањето на групна вечера неколку месеци однапред.

Оставајќи грутки

Некои луѓе не се обидуваат рамномерно да ги рашират грутките од намазот. На таквите луѓе не им е гајле што недостасуваат делови од леб или оние со грутки и нерамнини – дури ни дали намазот е тенок или густ. Овие луѓе се прилично спонтани и размислуваат надвор од рамката во животот. Тие имаат тенденција да ги прават работите на свој начин и генерално доцнат на состаноци затоа што секогаш мислат дека имаат повеќе време отколку што имаат.

Повеќе намаз од леб

Некои, пак, ставаат толку многу намаз што понекогаш се чини дека има повеќе намаз од самиот леб. Го гледаат најдоброто во животот. Кога станува збор за забави или дружења, гостите добро се забавуваат кај нив, бидејќи веселоста, заедно со отвореноста, е клучна карактерна особина на овие луѓе. Последно, но не и најмалку важно, тие сакаат да се занесуваат. Тие не гледаат причина да се воздржуваат кога станува збор за уживање во работите што ги сакаат во животот.

Избегнување на кора

Одредени луѓе никогаш не ја допираат кората со намазот. Тие се многу уредни, перфекционисти кои се плашат да направат неред. Тие се исто така одлични во управувањето со нивните животи и се супер организирани.

Кинење парчиња

Некои луѓе кинат парче леб на парчиња и го шират секој посебно. Не сакаат изненадувања. Тие имаат добри комуникациски вештини бидејќи се навикнати да ги разбиваат работите и да размислуваат на различни начини, користејќи ја нивната способност да градат доверба и односи со другите луѓе. Тие се забавни и спонтани по природа. Тие ги измислуваат работите во лет и сакаат да ги прават работите на свој начин.

Помалку е повеќе

Оние кои ставаат најмала можна количина намаз не сакаат да го совладаат вкусот на лебот со премногу намаз. Овие луѓе имаат тенденција да живеат во моментот и се прилично отворени. Недостигот на намаз значи и дека сакаат да потрошат што помалку време на појадок. Тие повеќе би сакале да излезат во природа и да го искористат денот максимално.

Advertisement