Ако сте од оние кои го избегнуваат празот затоа што им е мака да го исчистат, навистина сте во загуба.

Празот е многу здрав, му се припишуваат многу придобивки, како што се одржување на здравјето на дигестивниот систем и намалување на ризикот од запек, срцеви заболувања и одредени видови на рак, а исто така е корисен, вкусен и многу удобен при подготовка на бројни јадења.

Едноставно, секогаш ви ја валка целата кујна, а вие сте влажни од глава до пети после чистењето, а на крајот секогаш има зрнце нечистотија или песок што ви влегува под забите.

Можеби до сега беше така, затоа што го миевте под млаз вода, но отсега ќе го чистите брзо и ефикасно.

Advertisement

Погледнете како тоа го прават експертите во приложеното видео, ќе забележите дека клучот е начинот на кој го сечете празот, а многу е важно да го измиете во сад наместо под млаз вода.

Ќе видите и самите, навистина е едноставно.

Advertisement