Главиците од лук со просечна големина исчистете ги и направете од нив неверојатно ефикасен народен лек. Ставете во стаклена тегла и прелијте со чиста чаша нерафинирано сончогледово масло, а потоа ставете во ладилник.

Следниот ден исцедете една шолја за кафе лимонов сок и додајте исто толку масло од лукот и измешајте.

Пијте три пати дневно пола час пред јадење. Терапијата трае 1-3 месеци, а после едно месечна пауза може да ја повторите.

Овој рецепт е добар за отстранување на грчењето на крвните садови, мозокот, хронични болести на срцето, отежнато дишење, се препишува кај склероза. Одлично средство за ширење на крвните садови.

Advertisement
Advertisement