Постапката правете ја три пати на ден: наутро, попладне и навечер. Како резултат на тоа, болките во грлото и треската исчезнуваат за еден ден.

Дали имате болки во грлото? Лижете ја куглата! Ова не е шега, туку стар и докажан народен рецепт, со чија помош можете да излечите ангина – воспаление на грлото и крајниците .

Овој стар руски народен метод навистина функционира, дури доби и „научно објаснување“. Таа постои и се применува многу децении. И покрај очигледниот апсурд, овој метод навистина функционира. Проверено е! Значи, како да се излечи болката во грлото со чашка: Ако имате болки во грлото, па дури и треска, направете го следново:

Земете една КУТЛАЧКА ЛАЖИЦА . Свртете го со тркалезната (истакната) страна кон вас. Намачкајте го со малку мед и излижете го.

Advertisement

Направете го тоа три пати – трипати намачкајте ја КУТЛАЧКА ЛАЖИЦА со мед и излижете ја.

Направете ја оваа постапка три пати на ден: наутро, попладне и навечер. Како резултат на тоа, болките во грлото и треската исчезнуваат за еден ден .

Со лижење на садот, јазикот се доведува во положба што го зголемува снабдувањето со крв во грлото. Колку е поголемо снабдувањето со крв, толку подобро се лекува инфекцијата, толку повеќе Ле доаѓа на местото на воспалението и подобар одговор на организмот.

Постои уште една варијанта на оваа постапка, која е подеднакво ефикасна:

На мал плех ставете 1 лажичка мед и почнете да го лижете од плехот. Постапката повторете ја 3-4 пати во текот на денот. Значењето на овие постапки: со такви движења на јазикот (лижење на лагер или послужавник со мед), протокот на крв во крајниците значително се зголемува, воспалението и отокот се намалуваат, а како последица на тоа се намалува и температурата.

На овој начин можете да лекувате не само ангина, туку и болки во грлото при настинки.

Advertisement