Никогаш не доживеале вакво нешто:

Адера Нгоњо (33) од Нигерија минатата недела доби трета ќерка, па сега има вкупно пет деца со два сина близнаци.

Анегдотата што викендов се прераскажа во Нигерија зборува многу за тоа колку Адера се навикна на бременост и породување.

Откако започнаа контракциите и кога сè беше подготвено за породување, Адери јадеше чипс!

Advertisement

Додека медицинските сестри биле целосно збунети од барањето, лекарот кој бил во собата вриел од бес.

– Мојата сопруга е прилично опуштена и спонтана личност. Таа веќе беше навикната да раѓа, па се чувствуваше како да гледа телевизија дома, а не да роди ќерка. Затоа сакаше однапред да се ослободи од потенцијалниот стрес со кеса чипс – Адера ја оправда сопругот Воби Нгоњо.

Лекарот им забранил на медицинските сестри да и се покоруваат на необичната желба на бремената жена , па таа подоцна се породи без чипс и желбата за ужинка брзо ја замени среќата.

Што се однесува до докторот, тој по породувањето рече дека никогаш не доживеал такво нешто од бремена жена како споменатата анегдота со Адер.

Advertisement