Најраспространетиот вид од фамилијата мачки е обичната мачка, како дива или домашна ја има насекаде. Иако ловат сами, мачките се социјални суштества и користат разни вокализации, феромон и видови говор на тело за комуникација, како мјаукање, предење, `ржење и сл. Но, да не зборуваме многу за мачките, туку за вашиот вид. Дали имате добар вид? Еве едноставен тест. Во коментарите на страната или на Фејсбук пишете ни дали оваа мачка се качува или слегува по скалите.Споделете ја оваа фотографија на Фејсбук, за и вашите пријатели да проверат дали имаат добар вид.

Меѓутоа со аналитички пристап ќе дојдет до точн одговор . Во прилог фотографии..

Advertisement
Advertisement