Причините за ова се доста – синтетички и неудобни чевли и лош начин на живот.

Проширените вени се еден од најчестите болести во светот денес. Како да ги зајакнеме крвните садови на нозете со народни средства?

Предизвикани од слабеење садовите на нозете. Причините за ова се доста – синтетички и неудобни чевли и лош начин на живот.

По читањето на оваа статија, ќе научите како да се зацврстат крвните садови на нозете, без помош на скапи лекови и без престој во болница, но со помош на природни, достапни и најважно продуктивни традиционални лекови.

Advertisement

Рецепти од народната медицина за лекување на крвните садови на нозете
Рецепт 1

За подготовка на првиот рецепт се мелатт во блендер 2-3 големи зелени домати, а потоа нанесете дебел слој од готовата каша на нозете, а обрнете посебно внимание на проблематичните области (подвижните делови на нозете, во областа околу прстите).

Оставете оваа маска за дваесет минути на кожата, а потоа исплакнете ги остатоците од неа со ладна вода. За превенција на проширени вени правете ја оваа маска еднаш неделно, а за лекување – 2-3 пати на секои десет дена.
Рецепт 2

Замесете киесло млеко со каша од пелинова трева, додека не стане мазна како пастаа смесата, а потоа намачкајте оваа каша ставете ја на болните места. Ставете завои околу намалканите места, а одозгора најлон. Останете вака околу час, по што исплакнете и намачкајте ги нозете со лесна крема.

Advertisement