Рускиот кардиохирург и кардиолог Херман Хендлман нуди едноставни совети за регулирање на холестеролот
РУСКИ ДОКТОР ОТКРИВА: Ова се трите основни ЧЕКОРИ за регулирање на ХОЛЕСЕТЕРОЛОТ во крвта!

Зголемениот холестерол е здравствен проблем кој погодува значителен дел од населението, а може да доведе до смртоносен исход. Всушност, холестеролот е водечка причина за срцеви и мозочни удари.

Херман тврди дека регулацијата на тежината е многу важна. Регулирањето на тежината не вклучува гладување, туку посебен режим на исхрана и активности. Еве три основни совети:

1. Оброкот треба да се состои од протеини и салата.

Advertisement

Хендлман советува урамнотежена исхрана. На половина чинија ставете салата, на половина чинија храна богата со протеини.

2. Природни масти

Кардиолог советува во исхраната да вклучите масна риба, особено лосос. Лососот може да го намали и крвниот притисок и холестеролот.

3. Намалување на шеќерот во крвта

Шеќерот ги оштетува ѕидовите на крвните садови, па настанува и зголемен холестерол. Докторот препорачува и зголемена физичка активност со цел состојбата да се стави под контрола.

Advertisement