Третманот треба да трае три недели.

Ако имате нарушување на тироидната жлезда, пробајте го овој природен руски лек од две состојки кои лесно можете да ги пронајдете …

Состојбата на недоволно лачење на тироидниот хормон се нарекува хипотиреоза. Најчеста причина за хипотиреоза е хронично автоимуно воспаление на тироидната жлезда (Хашимотовиот тироидитис).

На луѓето кои страдаат од оваа состојба, руската народна медицина го препорачува следниот едноставен рецепт од само 2 лесно достапни состојки.

Advertisement

СОСТОЈКИ:
На пролет соберете 15 млади борови шишарки (со големина од 3-5 см)
Сомелете ги колку што е можно поситно.
Прелејте ги со 50 мл квалитетна вотка или ракија и оставете да отстојат во покриена тегла десет дена.
Потоа, прецадете ја течноста.

УПОТРЕБА:

Пијте по 5 капки, три пати на ден.
Третманот нека трае 3 недели.
Лесно е да се направи и евтино.

Advertisement