Како правилно да го користите дезодорансот и каде да го ставите? Многумина забораваат важни детали…

Можеби навистина не сте размислувале дали правилно го користите дезодорансот? Повеќето од нив ги научил основите од некој во пубертет, а многу од нив ги виделе своите пријатели во соблекувалната како брзо се прскаат под пазувите.

Сепак, точно е дека дезодорансот се нанесува исклучиво на кожа што претходно сте ја измиле и – што е подеднакво важно – темелно.

Исто така, потребно е два до три пати да ја испрскате кожата на пазувите, со вкрстени движења, бидејќи само така целосно ќе ги покриете сите потни жлезди со дезодоранс. Оние кои не се бричат ​​треба да користат поголема количина дезодоранс.

Advertisement

Важно е да почекате дезодорансот целосно да се исуши. Во спротивно, најголемиот дел ќе го избришете со облеката. Дезодоранс можете да користите и преку ден, слободно понесете го.

Сепак, важно е прво да ја избришете кожата на пазувите со влажно марамче или барем крајот на влажна крпа, па дури потоа да нанесете дезодоранс.

Освен на пазувите, треба да го нанесувате и на други места каде што повеќе се потите – помеѓу бутовите и на стапалата и да се обидете да го испрскате зад колената и во свиокот на лактите.

Advertisement