Неговиот мозок не добил кислород цели 45 минути

Фактот што сега се смее и оди го прави медицинско чудо.

За да ги направи работите уште поневеројатни, Брајан се разбудил со неверојатна идеја за задгробниот живот.

Возач на камион од Охајо го шокираше персоналот на болницата кога се врати во живот речиси еден час откако го загуби пулсот, по тежок срцев удар – но тој тврди дека она што го видел во тие напнати моменти го убедило дека постои задгробен живот.

Advertisement

Брајан Милер (41) ја отворал приколката кога почувствувал дека нешто не е во ред – веднаш повикал брза помош и му рекол на операторот:

„Јас сум возач на камион и мислам дека имам срцев удар.

Секако, главната артерија му била целосно блокирана, предизвикувајќи срцев удар, објави „Фокс 8 Кливленд“.

Тој веднаш отишол во локалната болница каде лекарите успеале да го оживеат и да ја отстранат блокадата, но откако се освестил и ја ублажил болката, добил вентрикуларна фибрилација, кога срцето почнува диво да трепери и не може да пумпа крв.

„Немаше отчукување на срцето, немаше крвен притисок и немаше пулс“, изјави медицинската сестра Емили Бишоп.

Лекарот извршил силна, тешка и брза реанимација и четири пати го шокирал Милер во обид да го оживее, но тој немал среќа.

Во тоа време, Милер претрпе клиничка смрт:

„Единственото нешто на што се сеќавам е да ја видам светлината и да се движам кон таа светлина“, вели возачот на камионот.

Тој опиша како одел по патот покриен со цвеќиња до белата светлина, додека не наишол на неговата маќеа, која неодамна починала.

„Таа беше најубавото нешто кога ја видов, беше како првиот ден кога ја запознав, изгледаше толку среќно.

Милер вели дека го фатила за рака и му рекла: „Не е ваше време, не мора да бидете тука, мораме да ве вратиме, имате уште да работите. По 45 минути му се врати пулсот „од никаде“, изјави сестра Бишоп.

„Неговиот мозок не доби кислород 45 минути, тоа што оди, зборува, се смее, се е неверојатно“, објаснува зачудената Емили. Среќен што се вратил жив, Милер сега вели дека е апсолутно убеден дека задгробниот живот постои.

Advertisement