Поминувајќи од работ на дланката под малиот прст преку пределот каде што средниот прст и/или показалецот се спојуваат со тупаницата.

Злоупотребата е древна практика која се карактеризира со способност да се каже иднината преку проучување на вашата дланка. Датира од корените на хинду астрологијата и раскажувањето на среќата пред илјадници години, сега е позната и практикувана низ целиот свет. Постојат голем број специфични линии на дланката на кои читателот на дланка ќе се фокусира, секоја со свои уникатни врски и значења.

Една важна линија е линијата на срцето, инаку позната како линија на љубовта. Трчајќи од работ на дланката под малиот прст до пределот каде што средниот прст и/или показалецот се спојуваат со тупаницата – се покажа дека оваа линија има длабоко значење во областите на љубовта и наклонетоста.

Додека некои можеби обрнуваат внимание само на линијата на едната дланка, користејќи ја за да предвидат дали имате длабока љубов во вашиот живот или не, дали вашите емоции се комплицирани или едноставни и колку лесно можете да го предвидите вашиот љубовен живот и идниот брак. помине – исто така е откриено дека постои врска помеѓу локацијата на оваа линија кога се споредуваат вашите две дланки.

Advertisement

Поставете ги дланките заедно и видете како е поставена љубовната линија, а потоа прочитајте за да дознаете што значи тоа.

Линијата на левата рака е повисока од десната

Овие личности не веруваат дека љубовта е неопходен фактор во нивниот живот за среќа, тие се целосно задоволни да бидат сами. Поради оваа причина, тие се подготвени да чекаат онолку долго колку што е потребно за да ја најдат „вистинската“ личност, наместо да брзаат во врска само за да избегнат да бидат предолго сами. Нив ги привлекуваат луѓе кои на некој начин се различни од себе – генерално ги привлекуваат оние кои се значително помлади или оние од различни националности и култури. Многу самоуверени, лесно ги надминуваат тешкотиите во животот и спремни се да поминат низ тешки моменти во врската доколку веруваат дека таа е „онаа“.

Љубовните линии на двете раце се на исто ниво

Овие луѓе ја сфаќаат љубовта многу сериозно и претпочитаат да бидат во постојани, долги врски. Тие не се плашат од времето, енергијата и посветеноста што ќе им треба на вистинската врска, повеќе од спремни да се борат за нешто за што силно чувствуваат. Многу рационални и вреднувајќи ја важноста на стабилната рутина, тие се многу вознемирени кога нешто ќе се промени, особено во последен момент. Тие се тивки и грижливи, честопати посегнуваат да се грижат за другите во време на потреба.

Линијата на левата рака е пониска од десната

Овие луѓе се стари души. Тие се помудри од нивните години, имаат уникатен поглед на животот. Тие не спаѓаат во трендовите на современото општество, туку избираат да живеат според сопствените општествени правила кои често датираат од времето на витештвото и почитувањето. Тие се многу интуитивни и имаат шесто сетило кое ретко, ако воопшто не е погрешно. Овие личности привлекуваат постари партнери и пријатели затоа што работат на многу позрело ниво од другите на нивна возраст.

Advertisement